Negocierile cu privire la viitoarea relaţie comericală post-Brexit a Regatului Unit cu Uniunea Europeană urmează să continue online, după descoperirea unui caz e covid-19 în rândul delegaţiei UE, au anunţat negociatorii-şefi ai Brexitului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Echipele îşi vor continua activitatea cu deplina respectare a directivelor”, a anunţat joi pe Twitter negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier.

Londra şi Bruxellesul şi-au reluat luni negocierile, după depăşirea termenului-limită al negocierilor, prevăzut la jumătatea lui noiembrie.

Cele două tabere susţin în continuare că vor să ajungă la un acord până la 31 decembrie, data la care se încheie perioada de tranziţie, în urma ieşirii oficiale a Regatului Unit din UE, la 31 ianuarie.

Negociatorul-şef britanic al Brexitului David Frost anunţa duminică ”progrese”.

Mai multe state membre - Olanda, Franţa, Belgia şi Spania - au cerut Comisiei Europene (CE) să actualizeze planurile de urgenţă în cazul unui Brexit fără acord (”no deal”).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.