Negocierile între Ucraina şi Rusia au fost întrerupte luni şi unrează să continue marţi, anunţă un negciator ucrainean într-un mesaj postat pe Twitter, consilierul lui Volodimir Zelenski Mihailo Podoliak, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Facem o pauză tehnică în negocieri până mâine (marţi)” în vederea unor ”lucrări suplimentare în subgrupuri de lucru şi clarificării unor definiţii indivduale. Negocierile continuă”, anunţă Podoliak.

Aceste negocieri - catalogate drept ”foarte dificile” de către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, au fostlansate luni prin videoconferinţă.

Este vorba despre a patra rundă de negocieri.

Celelalte trei runde de negocieri au avut loc la frontiera belaruso-ucraineană şi belaruso-poloneză.

Această nouă rundă de negocieri a avut loc în urma unei întâlniri - soldate cu un eşec - între şefii diplomaţiilor rusă Serghei Lavrov şi ucraineană Dmitri Kuleba, la Antalya, în sudul Turciei.

Ucraina a anunţat luni că avea să ceară din nou un armistiţiu ”imediat” în confruntările armate şi o retragere a forţelor ruse, la aproape trei săptămâni de la lansarea invaziei ruse în Ucraina de către Vladimir Putin, la 24 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.