Marea Britanie şi Uniunea Europeană vor negocia de acum „continuu” pentru a se ajunge la un acord privind Brexitul, a anunţat negociatorul-şef al UE, Michel Barnier, scrie Politico. Vorbind în faţa presei la Bruxelles, Barnier a declarat că negocierile intră acum „în faza finală” şi că va avea întâlniri regulate cu Dominic Raab, omologul său britanic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raab a anunţat că următoarea întâlnire va avea loc săptămâna viitoare.

Totuşi, cei doi negociatori au declarat că ajungerea la un acord în ceea ce priveşte graniţa dintre Irlanda şi Irlanda de Nord rămâne un obstacol. Barnier a adăugat că cele două părţi trebuie să facă progrese privind viitoarea relaţie economică, care va trebui să respecte regulile pieţei unice. Raab a fost de acord că „încă mai există probleme semnificative” şi că este important ca acordul de retragere şi viitoarea relaţie să fie văzute ca „un pachet”.

Barnier a adăugat că termenul limită pentru a se ajunge la un acord s-ar putea să nu fie luna octombrie, dar a insistat că trebuie să se ajungă la un acord „până la sfârşitul anului”, făcând referire la „începutul lui noiembrie, dar nu mai târziu de atât” pentru a oferi UE şi Marii Britanii timp să ratifice acordul înainte de 29 martie 2019, data la care Regatul Unit va părăsi oficial blocul european.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.