Negociatorul-şef al Uniunii Europene (UE) pentru Brexit Michel Barnier a declarat miercuri că există puţin timp la dispoziţie ca Regatul Unit să ajungă la un acord cu partenerii săi europeni în vederea ieşirii din Uniune, iar negocierile nu se vor încheia rapid şi fără să doară, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Timpul este scurt, foarte scurt. Zilele trec”, a subliniat Barnier.

El a declarat pentru presă că relaţiile regatului cu cei 27 de parteneri europeni, după ce va părăsi Uniunea, se vor concentra ”asupra unui acord de liber-schimb, dar nu este momentul să vorbim imediat despre el”.

Londra a lansat doi ani de negocieri în vederea Brexitului pe 29 martie şi urmează să părăsească Uniunea în 2019.

Barnier a îndemnat Londra să-şi achite datoriile faţă de Uniune înainte de începerea negocierii viitoarei relaţii cu partenerii săi europeni.

”Trebuie să încheiem socotelile, nici mai mult, nici mai puţin”, a spus el miercuri.

Prezentând obiectivul negocierilor, Barnier a insistat că nota ”nu este o pedeapsă”.

Bugetul UE pentru viitorii câţiva ani a fost stabilit împreună cu Londra, care este necesar să-şi achite partea la care s-a angajat, a subliniat el.

”Am hotărât aceste programe împreună (...) Angajamentele au fost asumate şi trebuie să fie onorate. Este o chestiune de responsabilitate”, a declarat negociatorul-şef al UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.