Negociatorul David Arakhamia a declarat posturilor de televiziune ucrainene că o evenutală întâlnire între preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi preşedintele rus Vladimir Putin va avea loc „cu mare probabilitate” în Turcia, relatează The Guardian, citând AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Federaţia Rusă a dat un răspuns oficial tuturor punctelor, şi anume că acceptă poziţia (ucraineană), cu excepţia chestiunii Crimeei (anexată de Rusia în 2014)”, a spus Arakhamia.

El a spus că, deşi „nu a existat nicio confirmare oficială în scris”, partea rusă a transmis acest lucru „verbal”.

Arakhamia a susţinut că Moscova a convenit în cadrul discuţiilor că un referendum privind neutralitateaUcrainei „va fi singura cale de ieşire din această situaţie”.

Întrebat ce s-ar întâmpla dacă ucrainenii ar vota împotriva unui statut neutru al ţării, Arakhamia a replicat: „Fie vom reveni la starea de război, fie ne vom întoarce la noi negocieri”.

Kremlinul a insistat ca Ucraina să adopte un statut neutru.

Data unor noi eventuale discuţii nu este confirmată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.