Opozantul rus Aleksei Navalnîi, condamnat la 19 ani de închisoare cu privire la ”extremism”, anunţă marţi, după o lungă tăcere, că ”este bine”, după ce a fost transferat recent într-o colonie penitenciară la Kharp, în Arctica rusă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până luni, de Crăciun, apropiaţii săi nu au avut veşti despre el de aproape trei săptămâni.

Călătoria către noul său loc de detenţie - care a durat 20 de zile - a fost ”destul de obositoare”, anunţă pe X Aleksei Navalnîi.

”Orice-ar fi, nu vă faceţi griji pentru mine. Sunt bine. Sunt uşurat că în sfârşit am ajuns”, scrie el.

Opozantul rus a ”dispărut” la începutul lui decembrie din colonia penitenciară în regiunea Vladimir, la 250 de kilometri est de Moscova, în care era încarcerat, ceea ce semnala un probabil transfer către alt penitenciar.

Charismaticul activist anticorupţie şi inamicul numărul unu al lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, ispăşeşte o pedeapsă de 19  ani de închisoare cu privire la ”extremism”.

El a fost arestat în ianuarie 2021, la întoarcerea în Rusia din convalescenţă, în Germania, după ce a fost otrăvit cu noviciok, faptă de îl acuză pe Vladimir Putin şi SFB-ul.

Kharp, o localitate cu aproximativ 5.000 de locuitori, se află în regiunea Iamalo-Neneţia, o regiune izolată situată în nordul Rusiei. Ea se află dincolo de Cercul Polar arctic, unde se găsesc mai multe colonii penitenciare ruseşti.

Statele Unite s-au declarat ”profund îngrijorate” de ”condiţiile de detenţie nedrepte” ale lui Aleksei Navalnîi, au cerut din nou ”eliberarea imediată” a activistului anticorupţie şi au îndemnat Rusia să pună capoăt ”ţintirii pernicioase” a acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.