Premierul israelian Naftali Bennett avertizează cu privire la ”un nou val” al epidemiei covid-19, în urma unei creşteri a îmbolnăvirilor cu varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2, adusă în Israel de către călători, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce au înregistrat câteva noi infectări zilnic în ultimele săptămâni, autorităţile israeliene au înregistrat luni 125 de cazuri noi, într-o ţară în care peste jumătate din populaţie a fost vaccinată cu două doze de vaccin împotriva covid-19.

”Am decis să reacţionăm ca şi cum ne-am afla în faţa unui nou val” al epidemiei, a declarat într-o vizită, marţi, pe aeroportul internaţional din Tel Aviv, Naftali Bennett.

”Obiectivul nostru este să-i punem capăt, să luăm apă şi să o turnăm pe foc, cât timp acesta încă este limitat”, a adăugat el.

Potrivit Ministerului israelian al Sănătăţii, numărul morţilor din cauza covid-19 rămâne însă limitat - un singur mort înregistrat marţi.

Creşterea contaminărilor are loc în urma răspândirii variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2, mai contagioasă decât celalalte, potrivit lui Naftali Bennett.

Peste 1.000 de persoane au fost obligate să intre în carantină la Binyamina, la nord de tel Aviv, după ce călători s-au întors din Cipru, a precizat premierul israelian într-o conferinţă de presă, în care a îndemnat să se evite căătoriile în străinătate.

Potrivit autorităţilor, un centru de depistare suplimentar urmează să fie instalat pe Aeroportul Ben Gurion, pentru ca toţi pasagerii să efectueze un test PCR la sosire.

Istraelul rămâne închis celor care nu sunt cetăţeni israelieni, cu excepţia celor care dispun de o derogare din motive profesionale sau familiale imperioase.

Naftali Bennett a îndemnat totodată la vaccinarea ”cât mai rapid posibil” a copiilor de la vârsta de 12 ani - în contextul în care copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între zece şi 19 ani au fost cei mai afectaţi luna aceasta.

În toiul pandemiei, în ianuarie, aproximativ 10.000 de cazuri se înregistrau zilnic în Israel, după care o vastă campanie de vaccinare a condus la o scădere.

Peste cinci dintre cei 9,3 milioane de israelieni (55% din populaţie) au fost vacinaţi cu două doze de vaccin.

La 15 iunie, obligaţia purtării măştii sanitare de protecţie în locuri publice închise, una dintre ultimele măsuri anticovid în vigoare, a fost ridicată, însă Naftali Bennett a anunţat că purtarea măştii de protecţie urmează să fie obligatorie, din nou, pe aeroportul din Tel Aviv.

Israelul a înregistrat de la începutul epidemiei peste 840.000 de contaminări cu noul coronavirus şi 6.428 de morţi din cauza covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.