Palestinieni au atacat o maşină cu turişti germani, sâmbătă, la Nablus, crezând că erau soldaţi israelieni sub acoperire, informează Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vehicul se aflau doi turişti.

„Un grup de tineri a aruncat cu pietre către o maşină civilă cu plăcuţe de înmatriculare israeliene”, a declarat un oficial palestinian, sub acoperirea anonimatului.

„Mulţimea atacând turişti pentru că nu îi place plăcuţa lor de înmatriculare este ceva dezgustător şi o dovadă de laşitate”, a reacţionat pe Twitter ambasadorul Germaniei în Israel, Steffen Seibert.

Pentru AFP, un purtător de cuvânt al forţelor de securitate palestiniene, Talal Dweikat, a declarat că nu există ostilitate faţă de Germania. „Clar avem zero ostilitate faţă de o ţară ai cărei cetăţeni vizitează oraşele noastre”.

Dweikat a precizat că agresorii s-au temut că maşina străină era folosită de soldaţi israelieni sub acoperire.

Cei doi turişti au fost salvaţi de mulţime de un poliţist palestinian, care i-a ajutat să părăsească zona centrală a oraşului.

Unul dintre turişti, Gerald Hatz, a declarat că a vizitat anterior Ramallah şi Hebron şi că venise la Nablus la recomandarea unor prieteni.

„Doi tineri au venit din taxiuri de pe lângă noi şi au începuut să bată în geamuri, să ţipe la noi în arabă. Nu înţelegeam ce vor. Am încercat să le spunem în engleză că suntem turişti, că am venit să vizităm oraşul, dar nu păreau să înţeleagă. Am continuat să vină după noi şi să ne urmărească maşina. Am simţit ura din ochii lor şi din felul în care se comportau. Şi aruncau cu pietre mari, mai mari decât capul meu”, a explicat Hatz.

Cei doi au reuşit să părăsească zona şi apoi au avut nevoie ca o persoană să îi ducă unde doreau cu maşina sa, deoarece vehiculul închiriat de ei era avariat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.