Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că preşedintele ales al Braziliei, Jair Bolsonaro, i-a transmis că este doar o chestiune de timp până când ţara sa îşi va muta ambasada în Israel la Ierusalim, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bolsonaro, un politician de extremă-dreapta, care îşi va începe mandatul marţi şi îl găzduieşte pe Netanyahu şi alţi lideri mondiali cu ocazia ceremoniei sale de învestire, a declarat că ar dori să urmeze exemplul preşedintelui american Donald Trump, care a mutat ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

Însă el este sub presiune din partea sectorului agricol care consideră că o astfel de decizie ar afecta exporturile braziliene către ţările arabe.

Liga Arabă i-a transmis lui Bolsonaro că mutarea ambasadei la Ierusalim ar însemna o deteriorare a relaţiilor cu ţările arabe.

„Bolsonaro mi-a spus că este doar o chestiune de timp până când va muta ambasada la Ierusalim”, a declarat Netanyahu duminică în timpul unei întâlniri cu lideri ai comunităţii evreieşti din Brazilia în Rio de Janeiro.

„Acordăm o importanţă enormă Braziliei. Acest lucru va aduce o schimbare istorică”, a adăugat el.

Netanyahu, care s-a întâlnit cu Bolsonaro vineri, a declarat că brazilianul i-a acceptat invitaţia de a vizita Israelul, o călătorie care va avea loc cel mai probabil în martie. Netayanhu este primul premier israelian care vizitează Brazilia.

După ce s-a întâlnit cu liderul israelian, Bolsonaro a declarat: „Avem nevoie de aliaţi buni, de prieteni buni, fraţi buni, ca Benjamin Netanyahu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.