Muntenegru a adoptat, vineri, sancţiuni împotriva Rusiei după invadarea Ucrainei, a declarat premierul desemnat Dritan Abazovic, fără a preciza care sunt acestea, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul (Muntenegru) a adoptat măsuri restrictive ca răspuns la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Sunt recunoscător tuturor miniştrilor pentru cooperarea lor”, a declarat Abazovic pe contul său de Twitter, fără a oferi detalii.

Rusia este un investitor major în Muntenegru, membru NATO şi candidat la aderarea la UE, iar mulţi cetăţeni ruşi şi olgarhi ruşi au proprietăţi sau iahturi în Muntenegru.

Muntenegru se află pe coasta Mării Adriatice şi se bazează pe turiştii din Rusia şi Ucraina ca surse majore de venituri.

Muntenegru a expulzat, joi, patru diplomaţi ruşi din cauza încălcării normelor diplomatice. Pe 1 martie, Muntenegru a anunţat că s-a alăturat sancţiunilor UE împotriva Rusiei, însă până în prezent a suspendat doar zborurile.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.