Rusia trebuie să ţină cont de apelurile "aproape tuturor statelor" pentru a pune capăt războiului din Ucraina, a declarat, miercuri, ministrul francez de Externe, Catherine Colonna, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Rusia trebuie să înţeleagă că aici, ca şi în Adunarea Generală, aproape toate statele îi cer să înceteze imediat agresiunea împotriva Ucrainei", a declarat ea după o reuniune excepţională a Consiliului de Securitate cu ocazia vizitei la ONU a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

"Da, ideile de pace avansează", a continuat şefa diplomaţiei, precizând că, în cadrul Consiliului de Securitate, "un anumit număr de ţări", non-europene sau nord-atlantice, şi-au exprimat "îngrijorarea" faţă de faptul că războiul se împotmoleşte şi duce la "consecinţe în termeni de victime, în termeni de insecuritate alimentară, în termeni de încălcare chiar a principiilor fundamentale ale Cartei Naţiunilor Unite".

"Aceste voci se ridică. Ele trebuie încurajate", a adăugat ea.

Întrebată despre eventuale schimburi de opinii cu omologul său rus Serghei Lavrov, prezent şi el la Consiliul de Securitate, Catherine Colonna a subliniat faptul că şeful diplomaţiei ruse nu a făcut parte din Consiliu decât "pentru scurt timp".

"Am stat puţin mai mult decât el, pentru că el a venit, şi-a ţinut discursul plin de neadevăruri ca de obicei şi de minciuni şi apoi a plecat', a spus ea. Aşa că ne-am văzut doar de la distanţă". 

Ea a respins, de asemenea, utilitatea discuţiilor cu el: "Dacă este vorba de a avea aceeaşi denaturare a faptelor, a istoriei şi a responsabilităţilor Rusiei, cred că, din păcate, s-ar stabili rapid că nu suntem de acord", a spus ea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.