Acuzaţiile proferate de Germania, potrivit cărora Moscova a comandat asasinarea unui georgian la Berlin sunt ”fără fundament”, respinge ambasadoul rus în Germania Serghei Neceaiev, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi considerăm aceste acuzaţii ca nejustificate şi fără fundament”, a declarat joi diplomatul rus.

Justiţia germană acuză un rus că a intrat în Germania sub o falsă identitate şi că a asasinat un opozant georgian de origine cecenă în august 2019 la Berlin.

Suspectul, identificat ca fiind Vadim K., este acuzat de crimă şi port ilegal de armă, precizează parchetul într-un comunicat.

”Acuzatul a acceptat să ucidă la ordinul unor autorităţi de stat. El spera la o recompensă financiară sau împărtăşea intenţia comanditarilor de a ucide un opozant politic şi de a se răzbuna astfel faţă de participarea acestuia la războaie anterioare cu Rusia”, acuză parchetul.

Zelimhan Hangoşvili a fost ucis, la vârsta de 40 de ani, cu două gloanţe în cap, la 23 august 2019, într-un parc din centrul capitalei germane în timp ce se ducea la o moschee.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.