Ministerul de Exterene a anunţat marţi că bombardierele ruseşti şi siriene nu au luat parte la raidurile aeriene, care au lovit în timpul nopţii convoaiele umanitare din apropiere de metropola asediată Alep, precizând că poziţiile tirurilor cu ajutoare umanitare erau cunoscute doar de către militanţii din zonă, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Crucea Roşie Siriană a susţinut că în urma raidurilor aeriene a decedat directorul unei filiale locale a organizaţiei umanitare, alături de alţi 20 de civili sirieni.

Departamentul de Stat al SUA s-a declarat cu adevărat şocat de raidurile aeriene, care au lovit convoaiele umanitare.

Între timp, un purtător de cuvânt al armatei ruse a dezminţit orice implicare în raidurile aeriene.

”Toate informaţiile cu privire la poziţia tirurilor cu ajutoare umanitare erau disponibile doar militanţilor care controlează zona”.

În schimb, un reprezentant al Naţiunilor Unite a susţinut că militarii ruşi au fost informaţi cu privire la poziţia convoaielor umanitare.

De asemenea, ONU a decis să suspende toate convoaiele umanitare de pe teritoriul sirian, ca urmare a raidului aerian sângeros asupra convoaielor umanitare, care trebuiau să livreze ajutoare către 78.000 de sirieni blocaţi în cartierele asediate ale metropolei Alep.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.