Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a anunţat luni că doreşte ca alte reuniuni ”improvizate” să aibă loc cu Coreea de Nord, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urmă cu o lună, pe 27 aprilie, Moon Jae-in s-a întâlnit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un la Panmunjom, în Zona Demilitarizată (DMZ), în cadrul primului summit intercoreean după mai bine de zece ani.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că şi-a anulat întâlnirea prevăzută pe 12 iunie, la Singapore, cu Kim Jong Un, după care a sugerat că summitul ar putea să aibă loc, până la urmă.

”Mai important decât orice, de la ultimul summit intercoreean, este faptul că liderii au intrat uşor în contact, şi-au dat cu uşurinţă întâlnire şi s-au întâlnit uşor, pentru a discuta despre probleme urgente, fără proceduri şi formalităţi complicate, simplu, ca o reuniune informală”, a declarat Moon Jae-in.

”Dacă putem să organizăm discuţii de lucru în serie de ambele părţi la Panmunjom, în caz de urgenţă, în plus faţă de summituri oficiale, progresele în relaţiile interocreene accelerează”, a adăugat preşedintele sud-coreean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.