Comunele italiene au respectat marţi, în toată peninsula, un moment de reculegere şi au coborât steagul tricolor în bernă, în ”amintirea victimelor coronavirusului” şi într-un omagiu adus profesioniştilor din domeniul sănătăţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Piaţa Capitoliului din Roma, primarul Virginia Raggi, care purta o eşarfă tricoloră peste un mantou negru, a evocat ”o rană care atinge întreaga ţară”. ”Împreună, vom trece peste acest lucru”, a promis ea.

”Este felul în care ne amintim de victime (...) şi în care aducem un omagiu sacrificiului şi angajamentului preofesioniştilor din sănătate”, a declarat, citat într-un comunicat, preşedintele Asociaţiei Naţionale italiene a Comunelor Antonio Decaro, primarul Bari, în Puglia (sud).

Această iniţiativă îi aparţine lui Gianfranco Gafforelli, preşedintele departamentului Bergamo (nord) - unul dintre cele mai afectate de pandemia noului coronavirus, care a contaminat peste 100.000 de persoane şi a ucis 17.000 de oameni în Italia.

”În pofida gravei crize pe care o trăim, nu vrem să facem să prevaleze starea de rău, ci să rămânem uniţi atât în doliul care loveşte mai dur anumite zone ale ţării, cât şi în solidaritatea care trebuie să ne ţină uniţi pe toţi, împreună”, a declarat Antonio Decaro.

”În solidaritate cu Italia”, Vaticanul şi-a coborât, la rândul său, steagurile în bernă, ”pentru a-şi exprima apropierea faţă de victimele pandemiei din Italia şi din lume, faţă de familiile lor şi faţă de cei care luptă cu generozitate pentru a-i pune capăt”, a anunţat într-un comunicat Sfântul Scaun.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.