Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, Federica Mogherini, a declarat sâmbătă dimineaţă că o eventuală cucerire a metropolei Alep de către forţele guvernamentale ale lui Bashar al-Assad nu va pune capăt războiului sângeros din Siria. Forţele guvernamentale siriene au înaintat puternic în ultima săptămână în cartierele controlate de rebeli şi au lansat raiduri aeriene extrem de violente asupra Alepului, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt convinsă că o cădere a Alepului nu va pune capăt războiuluI”, a precizat Mogherini la o conferinţă de presă din Roma.

Emisarul Naţiunilor Unite pentru Siria, Staffan de Mistura, şi-a exprimat speranţa că se va găsi o soluţie internaţională pentru evitarea unei ”bătălii teribile” în Alep.

De asemenea, emisarul a susţinut la aceeaşi conferinţă de presă că ofensiva forţelor guvernamentale nu va mai dura mult.

”Adevărul este că Alepul nu va rezista atât de mult. Am crezut că va fi vorba de o bătălie teribilă în preajma Crăciunului sau a Anului Nou. Acum sper că această bătălie nu va avea niciodată loc”, a declarat de Mistura.

Forţele guvernamentale siriene şi aliaţii ruşi au capturat în ultima săptămână mai multe cartiere cheie din metropola Alep.

Mii de locuitori sirieni au fugit în teritoriile controlate de forţele guvernamentale sau de luptătorii kurzi după intensificarea luptelor din metropola asediată.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat că până la 10.000 de sirieni au părăsit în ultimele zile Alepul. Presa siriană a transmis imagini cu bărbaţi, femei şi copii transportaţi în cartierele guvernamentale cu ajutorul unor autobuze verzi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.