Compania farmaceutică americană Moderna a anunţat că a dat în judecată Pfizer şi pe partenerul său german BioNTech pentru încălcarea brevetelor în ceea ce priveşte dezvoltarea primului vaccin anti-Covid, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moderna susţine că Pfizer/BioNTech au copiat tehnologia de tip ARN mesager pe care Moderna a dezvoltat-o înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Procesul, în care sunt solicitate daune financiare nespecificate, a fost intentat în Statele Unite şi Germania.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Pfizer a precizat că nu a primit încă documentele legale şi nu poate oferi declaraţii în acest moment.

Moderna a specificat într-un comunicat că Pfizer/BioNTech au copiat două tipuri de proprietate intelectuală. Unul a implicat o structură de ARN mesager pe care Moderna susţine că oamenii săi de ştiinţă au început să o dezvolte în 2010 şi au fost primii care au validat-o în studiile pe oameni în 2015.

A doua presupusă încălcare implică codificarea proteinei spike la exteriorul virusului.

”Depunem aceste acţiuni în instanţă pentru a proteja platforma tehnologică inovatoare ARN mesager al cărei pionier am fost, în crearea căreia am investit miliarde de dolari şi pe care am brevetat-o în deceniul premergător pandemiei de Covid-19”, a declarat directorul executiv al Moderna, Stephane Bancel, într-un comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.