Mobilizarea parţială anunţată de către preşedintele rus Vladimir Putin va conduce la ”o enormă tragedie”, denunţă miercuri opozantul rus încarcerat Aleksei Navalnăi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Toate astea vor conduce la o enormă tragedie şi la o enormă cantitate de morţi”, denunţă principalul critic al Kremlinului, în cursul unei audieri la unul dintre numeroasele sale procese, potrivit unei înregistrări video difuzate de presa rusă.

”Este clar că războiul criminal care se desfăşoară în prezent se agravează şi se amplifică, iar Putin încearcă să implice cât mai multă lume posibil în el”, deplânge Aleksei Navalnîi, care foloseşte un cuvânt interzis de către Kremlin, care-şi numeşte războiul în Ucraina ”operaţiune militară specială”.

În opinia sa, liderul de la Kremlin - prin mobilizarea a 300.000 de rezervişti cu scopul de a întări trupele Moscovei în Ucraina - vrea ”să murdărească de sânge (mâinile) a sute de mii de oameni”.

”Se face totul pentru ca un singur om să-şi păstreze puterea (...) şi să şi-o prelungească”, acuză principalul opozant al Kremlinului, încarcerat începând din ianuarie 2021, în dosare judiciare pe care le denunţă drept fabricate piesă cu piesă.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri o mobilizare parţială şi a ameninţat Occidentul cu folosirea armamentului nuclear.

Îndemnuri la manifestaţii - miercuri - în numeroase oraşe din Rusia împotriva acestor anunţuri sunt postate pe reţele de socializare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.