Biserica Ortodoxă Ucraineană aflată în subordinea Patriarhiei de la Moscova propune organizarea unei procesiuni, de Paşte, către oraşul asediat Mariupol, în vederea evacuării civililor şi militarilor ucraineni răniţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bserica ”este pregătită să organizeze o preocesiune, de la Orihiv, în regiunea Zaporijjea, către complexul Azovstal din Mariupol, pentru a oferi un ajutor de urgenţă şi a evacua civilii”, anunţă, într-un comunicat postat pe site-ul Bisericii, mitropolitul Onufrii, conducătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene din subordinea Patriarhiei de la Moscova.

”Această procesiune ar putea, de asemenea, să contribuie la evacuarea militarilor răniţi şi să recupereze corpurile”, afirmă mitropolitul Onufrii.

”Ne adresăm celor interesaţi şi cerem să se asigure o încetare a focului la Mariupol şi la periferiile acestuia şi un culoar umanitar pentru această procesiune de rugăciune din Vinerea Sfântă, la 22 aprilie, a Paştelui”, sărbătorit de către ortodocşi la 24 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.