O membră a FEMEN a încercat să protesteze la un miting electoral al candidatei de extremă-dreapta la alegerile prezidenţiale din Franţa, Marine Le Pen, organizat duminică, relatează Daily Express.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânăra, care a urcat pe scenă cu flori în mână şi a încercat să îşi dea jos bluza, a fost târâtă jos de pe scenă de bodyguarzi.

În sală se afla şi o a doua activistă, care a fost scoasă din sală.

La scurt timp după aceea, FEMEN a scris pe Twitter: „Dragă Marine Le Pen, ne vom întoarce, nu îţi face griji!”.

Aceasta nu a fost prima dată când gruparea feministă a încercat să perturbe un eveniment organizat de Le Pen, şefa formaţiunii Frontul Naţional (FN). În luna februarie, o activistă topless a fost îndepărtată de trei bodyguarzi de la o conferinţă de presă a candidatei.

Pe corpul manifestantei scria „Marine, feministă falsă”.

După incident, FEMEN a criticat-o pe politiciana franceză pe pagina sa de Facebook. „Nimic din programul lui Marine Le Pen nu promovează femeile, nicio propunere nu a fost făcută pentru extinderea egalităţii dintre sexe”, a scris organizaţia.

„Le Pen este un republican fictiv, nu este nici feministă, nici laică, nici în favoarea apărării drepturilor omului (…), cu toate acestea este o candidată la alegerile prezidenţiale”, a adăugat FEMEN.

Candidata la alegeri a lansat duminică un nou atac asupra rivalilor săi, pe care îi acuză că promovează „o globalizare sălbatică”.

„Alegerea de duminică (23 aprilie – n.r.) este simplă: Este o alegere între o Franţă care se ridică din nou şi o Franţă care se scufundă”, a insistat Le Pen.

În timp de Le Pen le vorbea susţinătorilor său la miting, în faţa sălii unde a avut loc evenimentul, manifestanţi anti-FN) au aruncat cu petarde.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.