Premierul rus Miahial Mişustin a propus luni promovarea ministrului rus al Energiei Aleksandr Novak în postul de vicepremier - în cadrul unei remanieri mai ample a Guvernmului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Kommersant şi RBC, Vladimir Putin i-a dat afară din post pe minştrii ruşi ai Transporturilor Evgheni Dietrich, Resurselor Naturale şi Mediului Dmitri Kobilkin şi Construcţiilor Vladimir Iakuşev.

Într-o reuniune cu vicepremierii, Mişustin a propus înlocuirea lui Novak cu Nikolai Şulghinov, directorul general al RusHydro, o companie specializată în centrale electrice.

Mişustin a propus de asemenea numirea lui Vitali Saveliev, directorul general al companiei aeriene ruse Aeroflot, în postul de ministru al Transporturilor.

El a propus, de asemenea, numirea lui Aleksandr Kozlov, ministru al Dezvoltării în Orientul Mijlociu şi Artica rusă în postul de ministru al Resurselor Naturale şi Mediului, şi a lui Irek Faizulin, adjunctul ministrului Construcţiilor, în cea ce ministru al Construcţiilor.

Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, urmează să aprobe aceste numiri.

Aleksandr Novak, în vârstă de 48 de ani, era ministrul Energiei din 2012. El a coordonat negocierile Rusiei cu Organizaţia Exportatorilor de petrol (OPEP) şi a jucat un rol important în încheierea în 2016 a unui acord menit să reducă producţia mondială de petrol.

Vladimir Iakulenko, fostul ministru al Construcţiilor, a fost numit reprezentant prezidenţial plenipotenţiar în districtul Ural, a anunţat Kremlinul într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.