Un adolescent, Kyle Rittenhouse, arestat după un atac armat soldat cu doi morţi şi un rănit, marţi noaptea, în marja unor manifestaţii împotriva violenţei poliţiei la Kenosha, în Wisconsin, a fost incuplat de şase capete de acuzare, inclusiv crimă cu premeditare, potrivit unui document judiciar, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adolescentul, în vârstă de 17 ani, a fost plasat în arest în statul vecin, Illinois, unde locuieşte. O audiere urma să aibă loc vineri cu privire la o cerere de extrădare a autorităţilor din Kentosha, un oraş cu 100.000 de locuitori situat la sud de Milwaukee, pe malul Lacului Michigan.

Contactat de Reuters, avocatul din oficiu al lui Kyle Rittenhouse, nu a comentat.

Capătul de acuzare cu privire la crimă cu premeditare este pasibil de închisoarea pe viaţă.

Acuzaţiile formulate împotriva lui Rittenhouse au fost prezentate detaliat într-o plângere penală publicată joi de grefa tribunalelor din comitatul Kenosha.

Acesta este primul document care prezintă detalii în dosarul împotriva adolescentului, cu privire la rolul pe care l-a jucat în violenţele de marţi noaptea, când au avut loc ciocniri între membri al unor miliţii înarmate şi manifestanţi.

Un val de manifestaţii a izbucnit la Kenosha după ce un tânăr afroamerican, Jacob Blake, în vârstă de 29 de ani, a fost împuşcat în spate, duminică, de către un poliţist alb.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.