Ministrul ucrainean al Transformării Digitale Mihailo Fedorov revendică luni, într-o postare pe Telegram, atacuri cu drone care au vizat în noaptea de duminică spre luni Moscova şi în Crimeea, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Drone au atacat capitala orcă şi Crimeea noaptea trecută. Războiul electronic şi apărarea aeriană devin tot mai puţin capabile să apere cerul ocupanţilor” , declară Mihailo Fedorov.

”Orice s-ar întâmpla, se va întâmpla şi mai mult”, ameninţă el.

Ministerul lui Fedorov este însărcinat cu iniţiativa ”armat de drone” ucraineană - programul Guvernului ucrainean de achiziţie de drone.

Ucraina nu revendică aproape niciodată atacuri pe teritoriul Rusiei sau în teritorii ocupate de Rusia în Ucraina.

Kievul şi-a recunoscut însă rolul într-o explozie uriaşă pe Podul Crimeea, în octombrie.

Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina de lansarea a 17 drone către Crimeea, în noaptea de duminică spre luni, un ”atac terorist” în peninsula pe care a anexat-o în 2014.

Un depozit rusesc de muniţie a fost lovit într-un atac cu dronă în Crimeea.

Drone ucrainene au lovit două clădiri nerezidenţiale în Moscova, luni dimineaţa, şi au fost ”suprimate” de apărarea aeriană, au anunţat autorităţile ruse, care susţin că au ”dejucat” o tentativă de atac. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.