Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat că a solicitat, duminică, sprijinul ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, pentru a ajuta la evacuarea cetăţenilor turci din moscheea din Mariupol. Oficialul turc a adăugat că speră să aibă loc progrese în acest sens cât mai curând, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”I-am cerut sprijinul lui Lavrov pentru a evacua cetăţenii noştri. Telefoanele nu funcţionează şi luptele continuă. Sperăm că va avea loc un progres în acest sens astăzi”, a spus Cavusoglu, în timpul unei conferinţe de presă, duminică, la Antalya.

Cavusoglu a precizat că moscheea nu a fost avariată în urma atacului, o bombă aterizând în apropiere, iar autobuzele aşteaptă să evacueze cetăţenii turci din moschee. Ministerul Afacerilor Externe al Turciei are legături indirecte cu cetăţenii săi prin contacte la sol, a mai specificat el.

”Războiul s-a transformat într-o luptă de stradă. Este prea riscant să evacuăm oamenii. Este nevoie de un coridor umanitar", a mai spus el.

Ministerul de Externe al Ucrainei a anunţat, sâmbătă, pe Twitter, că bombardamentele ruseşti au vizat moscheea sultanului Suleiman Magnificul şi a soţiei sale Roxolana din Mariupol, unde se adăpostesc peste 80 de adulţi şi copii, inclusiv cetăţeni turci.

Duminică, ministrul turc de Externe a declarat că, în ciuda informaţiilor potrivit cărora moscheea a fost bombardată, lăcaşul de cult nu a fost avariat. De asemenea, imamul moscheii (preot musulman) a negat informaţiile conform cărora moscheea a fost atacată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.