Oficiali din Rusia, Ucraina, Turcia şi din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite se vor întâlni ”cel mai probabil” săptămâna aceasta pentru a discuta reluarea exporturilor de cereale ale Ucrainei din Marea Neagră, a declarat, luni, ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul turc al Apărării Hulusi Akar a declarat săptămâna trecută că Rusia, Ucraina, Turcia şi ONU vor semna săptămâna aceasta un acord cu privire la instituirea unui coridor pentru exportul de cereale, dar şeful ONU, Antonio Guterres, a avertizat că mai este ”un drum lung de parcurs” până vor exista negocieri de pace pentru a pune capăt războiului.

Akar a afirmat, luni, că a existat un acord referitor la ”un plan, principii generale” privind coridorul de export şi a adăugat că o întâlnire între toate părţile pentru a discuta detaliile este ”probabilă” în această săptămână, potrivit Reuters.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

El a spus că aspecte tehnice, cum ar fi formarea unui centru de monitorizare la Istanbul, identificarea rutelor sigure şi punctelor de control la ieşirile şi intrările în port, erau pe agenda discuţiilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.