Ministrul Transporturilor din Italia, Danilo Toninelli, a cerut duminică sancţiuni împotriva Maltei, pe care o acuză că nu a salvat o barcă cu migranţi din Marea Mediterană şi că a lăsat toată responsabilitatea Italiei, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toninelii a afirmat pe Twitter că Uniunea Europeană trebuie să îşi deschidă porturile „din solidaritate” şi să primească migranţii salvaţi de pe mare.

Guvernul italian, compus din partidul anti-sistem Mişcarea 5 Stele şi Liga Nordului, grupare de extremă-dreaptă, a promis că va scădea nivelul imigraţiei.

Începând cu 2014, în Italia au ajuns peste 650.000 de imigranţi.

Miercuri, Malta nu a intervenit pentru a ajuta o barcă având la bord 190 de migranţi aflată în apele internaţionale, susţinând că ambarcaţiunea nu se află în pericol. După ce barca s-a apropiat de insula italiană Lampedusa, ea a fost preluată de o navă a gărzii de coastă a Italiei.

„Ei se află acum la bordul unei nave militare, lucru care înseamnă practic teritoriul Italiei. Mă aştept ca Italia să ceară altor state UE să îi ajute, dar Malta a respectat dreptul internaţional”, a afirmat prim-ministrul Maltei, Joseph Muscat, duminică, fără să facă vreo referire la declaraţiile ministrului italian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.