Eleonora Mitrofanova, ambasadorul Rusiei în Bulgaria, a afirmat că a obţinut permisiunea autorităţilor bulgare pentru ca avionul ministrului rus de externe Serghei Lavrov să traverseze spaţiul aerian al acestei ţări pentru a participa la o reuniune ministerială a OSCE în Macedonia de Nord, transmite Ukrainska Pravda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ambasadorului rus, Ministerul bulgar de Externe a dat un "răspuns pozitiv" la o notă a ambasadei Moscovei cu privire la problema avionului lui Lavrov care va zbura prin Bulgaria. "Ministerul bulgar de Externe ne-a informat oficial că ministrul nostru are permisiunea de a zbura în spaţiul aerian al ţării", a declarat ea.

Ministerul bulgar nu a făcut deocamdată niciun comentariu oficial.

Anterior, luni, Lavrov a declarat că delegaţia rusă va participa la reuniunea ministerială a OSCE de la Skopje dacă Bulgaria va permite avionului său să zboare prin spaţiul său aerian.

Săptămâna trecută, guvernul Macedoniei de Nord a dat permisiunea ca avioanele ruseşti să survoleze teritoriul său pentru ca delegaţia să poată participa la reuniunea ministerială a OSCE. Cu toate acestea, potrivit presei, ministrul apărării din această ţară, Slavjanka Petrovska, s-a opus acestei decizii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.