Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat marţi că Moscova a dorit să publice comunicaţiile cu Washingtonul care ar exonera Rusia de acuzaţiile că s-a amestecat în alegerile prezidenţiale americane din 2016, dar Statele Unite au blocat publicarea, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul unei conferinţe de presă comună cu omologul său american, secretarul de Stat Mike Pompeo, Lavrov a respins încă o dată acuzaţia Statelor Unite că Moscova a încercat să influenţeze alegerile din 2016, care au avut ca rezultat victoria preşedintelui Donald Trump.

”Am sugerat colegilor noştri că pentru a risipi toate suspiciunile care sunt lipsite de fundament: Lăsaţi-ne să publicăm acest canal închis de corespondenţă începând din octombrie 2016 până în noiembrie 2017, astfel va deveni foarte clar pentru mulţi oameni”, a afirmat Lavrov prin intermediul intterpretului, la conferinţa de presă.

”Cu toate acestea, în mod regretabil, această administraţie a refuzat să o facă, Suntem pregătiţi să facem asta, să publicăm corespondenţa care a avut loc”, a adăugat Lavrov.  

Nu este clar la ce comunicaţii s-a referit Lavrov. Acesta a spus că Moscova ”a folosit canale care existau” între Washington şi Moscova în 2016, în timpul administraţiei Lobama, şi a primit ”zero răspuns” când a solicitat oportunitatea de a discuta direct acuzaţiile.

Agenţiile americane de informaţii au conchis că statul rus s-a amestecat în campania electorală, iar un număr de cetăţeni şi entităţi ruse au fost acuzaţi de consilierul special de atunci, Robert Mueller.

Rusia a negat de mult timp că s-a amestecat în alegerile din noiembrie 2016, în care republicanul Trum a fost câştigătorul surprinzător, în faţa democratei Hillary Clinton.

Stând alături de Lavrov la conferinţa de presă, Pompeo a avertizat Moscova să nu se amestece în alegerile din noiembrie 2020.

”Am fost clat că este inacceptabil şi am arătat în mod clar Rusiei aşteptările noastre. Administraţia Trump va lucra întotdeauna pentru a proteja integritatea alegerilor noastre, punct. Dacă Rusia sau oricare alt actor străin va întreprinde acţiuni de subminare a proceselor noastre democratice, vom lua măsuri”, a spus Pompeo.

Lavrov a ignorat întrebările strigate de reporteri, dacă Rusia se va amesteca în alegerile din 2020, în timp ce intra în Casa Albă pentru a se întâlni cu Donald Trump.

Luni, autoritatea de supraveghere internă din cadrul Departamentului de Justiţie a anunţat că a găsit numeroase erori dat nu i dovezi de părtinire politică din partea FBI, la deschiderea investigaţiei referitoare la contactele dintre campanie prezidenţială a lui Donald Trump şi Rusia din 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.