Europa ar trebui să evite ”declaraţiile măreţe” şi contradictorii, şi să aibă mai degrabă o strategie clară şi unificată împotriva Rusiei în ceea ce priveşte războiul său din Ucraina, a declarat ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, adăugând că Roma nu va trimite niciodată trupe în zona de conflict, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Occidentul ar trebui să evite declaraţiile măreţe - cum ar fi trimiterea NATO în Ucraina, încercând să arate mai bine. Sau să evite să se împartă în întâlniri de doui sau trei, când suntem 27 membri în Europa", a declarat Guido Crosetto pentru cotidianul la Repubblica, sâmbătă, în un interviu, referitor la statele membre ale Uniunii Europene.

Pentru a contracara Rusia, ”un monolit”, Crosetto a spus că Europa are nevoie de ”o strategie clară, necontradictorie şi poate construită împreună ca o coaliţie”.

Italia s-a angajat să furnizeze Kievului, până în 2024, materialele şi echipamentele, inclusiv armele de care Ucraina are nevoie pentru efortul său de război împotriva Rusiei.

De asemenea, a semnat în februarie un pact de apărare pe 10 ani, pentru a sprijini Ucraina, deşi detaliile acestui acord nu au fost publicate.

Crosetto a criticat o întâlnire între Germania, Franţa şi Polonia care a avut loc vineri, spunând că este ”nepractic” să se divizeze coaliţia europeană care sprijină Ucraina.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat după acea întâlnire că susţinătorii Ucrainei vor folosi profiturile extraordinare din activele ruseşti îngheţate pentru a finanţa achiziţiile de arme pentru Kiev.

Deşi Kievul are nevoie de mai multă muniţie, Crosetto a spus că astfel de decizii trebuie luate la reuniunile la nivelul UE şi NATO.

La fel ca Crosetto, ministrul de Externe Antonio Tajani a exclus sâmbătă, într-un interviu separat pentru Corriere della Sera, că trupele italiene vor fi trimise vreodată în Ucraina şi a spus că ”obiectivul nostru este să ajungem la pace, nu lărgirea războiului”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.