Germania este pregătită să accepte un embargo asupra petrolului rusesc, urmând să devină independentă de energia provenită din Rusia, a declarat ministrul german al Finanţelor Christian Lindner. Lindner a mai spus că ”Germania nu poate fi şantajată, iar contractele se bazează pe plăţi în dolari sau euro, iar contractanţii germani ar trebui să plătească în euro sau dolari”, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Germania este pregătită pentru noi sancţiuni, inclusiv un embargo asupra petrolului”, a declarat Christian Lindner pentru CNN.

”Ne-am pregătit să fim mai puţin dependenţi de importurile ruseşti de energie. Este nevoie de timp pentru a reduce dependenţa, a fost o greşeală să devenim dependenţi în acest fel, dar facem progrese. Putem reduce importurile, mai întâi importul de cărbune, apoi cel de petrol. Va dura mai mult timp până să obţinem independenţa de importurile de gaze naturale provenite din Rusia, dar vom continua, aşa că, în cele din urmă, vom fi complet independenţi de Rusia”, a afirmat Lindner.

În ceea ce priveşte negocierile referitoare la un embargo asupra petrolului, Lindner a spus că nu doreşte să speculeze dacă statele membre UE, precum Ungaria, vor fi nevoite să acorde scutiri sau să renunţe la un embargo asupra petrolului.

”Pot să vă asigur că Germania este pregătită să reducă importurile de petrol, ştim că alte state iau în considerare această problemă cu atenţie. Luăm aceste decizii împreună, este în interesul nostru, toate democraţiile lumii împărtăşesc aceste interese, să rămânem împreună... trebuie să rămânem împreună în Uniunea Europeană şi în cadrul parteneriatului transatlantic”, a subliniat ministrul german al Finanţelor.

Ministrul a mai precizat că Germania nu va plăti livrările de gaze naturale în ruble.

”Germania nu poate fi şantajată. Contractele sunt contracte şi toate aceste contracte se bazează pe plăţi în dolari sau euro. Aşadar, contractanţii germani ar trebui să plătească în euro sau dolari. Aceasta este situaţia contractelor şi nu le schimbăm pentru că Putin are nevoie de ruble pentru cufărul său de război”, a conchis Lindner.

Săptămâna trecută, Rusia a sistat transporturile de gaze către Polonia şi Bulgaria, după ce cele două state au refuzat să plătească în ruble aprovizionările.

Distribuitorii de gaze din Germania şi Austria au declarat pentru CNN că lucrează la modalităţi de a accepta un ultimatum rusesc potrivit căruia plăţile finale în schimbul gazelor Rusiei să fie făcute în ruble, respectând în acelaşi timp sancţiunile Uniunii Europene.

Ministrul de Externe al Ungariei a mai declarat că Ungaria va folosi schema de plată pusă în aplicare de Moscova pentru a plăti livrările de petrol şi gaze naturale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.