Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a anunţat, joi, că Germania este pregătită să-şi extindă sprijinul pentru misiunea de poliţie aeriană a NATO în România şi să dea curs altor solicitări din partea alianţei, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am dat (un) ordin să ne extindem şi să mărim angajamentul pentru poliţia aeriană din România”, a declarat Lambrecht reporterilor după ce a informat comisia de apărare a parlamentului german.
Ministrul german de al Apărării a adăugat că Germania este, de asemenea, pregătită să se conformeze altor solicitări suplimentare din partea NATO.
„Atacul Rusiei asupra Ucrainei este o încălcare drastică a dreptului internaţional. Numai Putin este responsabil pentru suferinţa teribilă rezultată”, a mai precizat, joi, oficialul german.
Germania a trimis trei avioane de luptă pentru a participa la misiunea NATO de protejare a spaţiului aerian românesc, la începutul lunii februarie. De asemenea, statul german a desfăşurat, recent, încă 350 de militari în Lituania, ca parte a angajamentului său NATO, pe lângă cei 550 de soldaţi care fac parte din unitatea de luptă NATO condusă de Germania.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.