Ministrul francez al Economiei, Manuel Macron, a demisionat marţi din funcţie şi va fi înlocuit de Michel Sapin, relatează Le Point.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Macron urmează să se dedice proiectului său prezidenţial şi mişcării sale, “En Marche!”, în contextul unor tensiuni tot mai puternice cu şeful Guvernului Manuel Valls şi al statului.

Această demisie intervine totodată în contextul unei escaladări a tensiunilor cu restul Guvernului, marcate prin luări de poziţie critice, semne ale unei  dorinţe de independenţă din partea tânărului ministru şi o tensiune tot mai mare cu premierul Manuel Valls, scrie Le Figaro.

Ea are totodată loc după ce socialiştii care îl susţin pe Hollande s-au reunit luni, la Colomiers (Haute-Garonne), pentru a apăra bilanţul mandatului acestuia.

Un fost simplu consilier al preşedintelui în urmă cu doi ani, Macron a ştiut să profite de pe urma nivelului foarte slab al popularităţii cuplului Hollande-Valls, impunându-se în opinia publică drept un posibil candidat al stângii reformiste, comentează Le Figaro.

Această poziţie a fost consolidată în ultimele zile de o izolare a lui Manuel Valls, criticat inclusiv în cadrul Guvernului din cauza poziţiei cu privire la scandalul burkini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.