Ungaria a fost scutită de aplicarea plafonării preţului la petrol, a anunţat sâmbătă ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior Péter Szijjártó pe pagina sa oficială de socializare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform MTI, Péter Szijjártó a scris: Uniunea Europeană introduce plafonarea preţului petrolului, cu toate că ar fi timpul ca Bruxelles-ul să îşi dea seama că aceste măsuri şi altele similare afectează cel mai mult economia europeană.

În opinia lui Péter Szijjártó ar fi necesară creşterea cantităţii resurselor energetice, ceea ce ar reduce preţurile.

“În timpul negocierilor privind plafonarea preţului petrolului, am luptat mult pentru interesele Ungariei şi, în final, am reuşit: Ungaria a fost scutită de aplicarea plafonării preţului petrolului” – a subliniat el.

Ministrul a adăugat că, prin această decizie, s-a reuşit încă o dată protejarea securităţii energetice a Ungariei

Uniunea Europeană a stabilit vineri să plafoneze preţurile petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril, după câteva zile de negocieri intense referitoare la nivelul corespunzător şi după ce Polonia a acceptat acordul care ar urma să fie anunţat oficial duminică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.