Prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, a acceptat demisia ministrului de Externe, Nikos Kotzias, miercuri, iar premierul va coordona portofoliul, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anterior, presa din Grecia informase că Kotzias avusese un conflict cu ministrul Apărării, Panos Kammenos, privind un acord prin care s-ar încheia conflictul cu Macedonia, cauzat de denumirea fostei republici iugoslave.

Kotzias era principalul negociator al Atenei în discuţiile care au dus la acordul din iunie prin care Macedonia urmează să se redenumească Macedonia de Nord. Soarta acordului este necunoscută în prezent după ce un referendum din Macedonia pentru a aproba schimbarea de nume nu a fost validat din cauza prezenţei scăzute la vot. Kammenos se opune acordului cu Macedonia iar acest lucru ar fi dus la neînţelegeri între el şi Kotzias. Presa din Grecia a informat că cei doi s-ar fi certat în timpul unei întâlniri de marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.