Ministrul britanic de Interne Suella Braverman cere evitarea oricăror ”speculaţii” cu privire la motivul presupusului autor al atacului de la Nottingham de marţi, soldat cu tri morţi şi trei răniţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile nu consideră, în acest stadiu, acest atac drept un act terorist, în pofida faptului că forţe antiteroriste participă la anchetă.

”Specularea cu voce tare nu este niciodată utilă şi riscă să fie contraproductivă”, a subliniat miercuri, în Parlament, Suella Braverman.

Poliţia îşi păstrează ”mintea deschisă” în privinţa mobilului acestui atac.

Poliţia din Nottinghamshire a anunţat marţi că a arestat un bărbat în vârstă de 31 de ani, suspectat de omor, fără să ofere precizări cu privire la identitatea acestuia.

Presa britanică scrie că este vorba despre un bărbat originar din vestul Africii, un rezident de mai mulţi ani în Regatul Unit, fără cazier judiciar.

”Poliţia a cerut răbdare în timp ce investigaţiile continuă” şi ”lucrează de zor să stabilească faptele în întregime şi să susţină persoanele afectate” de atac, a subliniat Suella Braverman.

Trei persoane - doi studenţi în vârstă de 19 ani şi un bărbat în vârstă de 65 de ani - au fost înjunghiaţi mortal în atacuri distincte, dar legate, potrivit poliţiei.

Alte trei persoane au fost rănite, lovite cu o camionetă la volanul căreia a fost arestat supectul, potrivit poliţiei.

Unul dintre răniţi se afla în continuare într-o stare critică.

Un serviciu religios şi un priveghi au fost organizate marţi seara în memoria victimelor, la Biserica Sf. Petru, în centrul oraşului Nottingham.

”Eu nu mă duc la biserică de obicei, dar a fost binme să aprind o  lumânare şi să mă gândesc la ceea ce s-a întâmplat”, a declarat AFP Eve White, o locuitoare din oraş.

Premierul britanic Rishi Sunak a dat asigurări, în şedinţa săptămânală de interpelări, că ”inimile în întreaga ţară sunt alături de cei care şi-au piedut viaţa” la Nottingham.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.