Ministrul britanic al Apărării Ben Wallace, afirmă că preşedintele rus Vladimir Putin îşi doreşte ca lumea să fie ”uimită şi intimidată” de războiul din Ucraina, care aduce ”dezonoare” soldaţilor. Wallace i-a mai acuzat pe liderii Forţelor armate ale Rusiei de ”amoralitate şi corupţie”, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ce îşi doreşte cu adevărat preşedintele Putin este ca poporul rus şi lumea să fie uimiţi şi intimidaţi de memorialul militarismului în curs de desfăşurare. Consider că războiul în curs şi neprovocat din Ucraina nu face altceva decât să dezonoreze aceiaşi soldaţi”, a declarat ministrul britanic al Apărării Ben Wallace cu privire la obiectivele preşedintelui rus în Ucraina.

Ben Wallace a evocat luptele dintre Armata Nazistă şi Armata Sovietică din timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi a făcut o comparaţie cu războiului în curs de desfăşurare din Ucraina.

”M-am gândit la amploarea suferinţei din Uniunea Sovietică, dar şi la modul în care suferinţa a fost folosită atunci aşa cum este şi în prezent – pentru a camufla incompetenţa celor care conduc în siguranţă şi confort din spatele zidurilor Kremlinului, de la conducerea şi din cadrul personalului general”, a afirmat Ben Wallace cu privire la soldaţii ruşi care şi-au pierdut viaţa în luptele cu Armata Nazistă în cel de-al Doilea Război Mondial.

Oficialul britanic a criticat lipsa de abilitate a leadershipului rus şi a menţionat că recruţii din Armata Sovietică a fost de la început condamnaţi la moarte.

”Majoritatea recruţilor sovietici nu au avut nicio şansă. Suferinţa era adesea inutilă. În lipsa unui leadership militar eficient, mulţi dintre cei mai buni ofiţeri ai lor au fost epuraţi de NKVD pentru crime contrarevoluţionare. Frica şi linguşeala dictau comportamentele la acea vreme, iar forţele armate ruse de astăzi încă poartă acea amprentă sovietică – amprenta amoralităţii şi corupţiei”, a subliniat ministrul britanic al Apărării.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.