Picturi murale cu personaje de desene animate, inclusiv cu Mickey Mouse şi Baloo din Cartea Junglei, care erau la un centru de primire a copiilor imigranţi din Kent, Marea Britanie, au fost îndepărtate la ordinul ministrului imigraţiei, Robert Jenrick, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Picturile murale au fost acoperite cu vopsea, pentru că ministrul a considerat că erau prea primitoare şi transmiteau un mesaj greşit. Jenrick ar fi transmis în aprilie ordinul ca pictura murală să fie acoperită cu vopsea.

Personalul de la centrul de primire din Kent pentru copiii azilanţi a fost îngrozit de acest ordin şi s-ar fi opus acoperirii picturilor murale, potrivit inews.co.uk. The Guardian precizează că nu a putut obţine de la Ministerul de Interne confirmarea acestei informaţii, potrivit căreia personalul s-ar fi opus instrucţiunilor lui Jenrick.

Unitatea din Kent este un centru de primire pentru copiii neînsoţiţi care ajung în Marea Britanie pe mare, la bordul unor mici ambarcaţiuni. Unii dintre copiii singuri care ajung în Marea Britanie au doar nouă ani, a dezvăluit recent Ministerul de Interne.

"Ideea că vopsirea picturilor murale şi eliminarea divertismentului pentru copiii neînsoţiţi din centrele de imigrare va opri cumva ambarcaţiunile să vină în Marea Britanie este complet absurdă. Este dovada unui guvern haotic aflat în criză, a cărui abordare eşuată înseamnă că tot ceea ce le-a mai rămas este un discurs dur şi politici crude şi insensibile. Avem nevoie de un guvern laburist şi de planul nostru în cinci puncte pentru a pune capăt trecerilor periculoase, pentru a învinge bandele criminale de contrabandişti şi pentru a pune capăt întârzierilor în materie de azil", a comentat pentru inews.co.uk ministrul pentru imigraţie al cabinetului laburist din umbră, Stephen Kinnock.

Charlotte Khan, de la organizaţia caritabilă pentru refugiaţi Care4Calais, a declarat: "Dacă Mickey Mouse este prea "primitor" pentru miniştri, întrebarea este cu ce îl vor înlocui pentru a provoca şi mai multă frică copiilor traumatizaţi solicitanţi de azil. Maleficent? Ursula? Poate chiar Cruella însăşi? Adevăraţii răufăcători în această poveste tristă sunt Robert Jenrick şi restul acestei adunături fără inimă care se numesc miniştri".

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat: "Facem tot ce putem pentru a ne asigura că aceşti copii sunt bine, în siguranţă şi beneficiază de sprijin în timp ce le căutăm urgent plasamente împreună cu o autoritate locală".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.