Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a afirmat, luni, că există „motive puternice de îngrijorare”, deoarece preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este „încă hotărât să invadeze Ucraina”, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Wallace a afirmat în timpul unei prelegeri ţinute în faţa deputaţilor din Parlamentul Marii Britanii că „toţi factorii indică creşterea numărului şi pregătirea forţelor ruse”, subliniind, astfel, o creştere a numărului de trupe ruseşti şi schimbarea dispunerii forţelor în ultimele 48 de ore.
"Acestea nu sunt acţiunile unui guvern rus care îşi respectă declaraţiile repetate potrivit cărora nu are intenţia de a invada Ucraina. De fapt, am văzut în ultimele săptămâni că schemele de joc ale Rusiei sunt aplicate într-un mod care oferă un motiv puternic de îngrijorare, preşedintele Putin fiind încă hotărât să invadeze”, a comunicat Wallace deputaţilor.
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Oficialul a subliniat, de asemenea, că Rusia încurajează „proliferarea operaţiunilor cu steag fals, cascadoriile de propagandă şi acuzaţiile fictive promovate de agenţiile de ştiri ruse”. Rusia şi-a concentrat până în prezent 65% din forţele sale terestre, a mai adăugat el.
Ministrul Apărării l-a îndemnat pe Putin „de dragul propriului popor” să „excludă invadarea Ucrainei” şi să se angajeze din nou în eforturile diplomatice.
„Continuăm să sperăm că […] Preşedintele Putin va ceda şi renunţa la invazie, dar trebuie să ne pregătim pentru consecinţe, dacă va face contrariul”, a conchis Wallace.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.