Ministerul rus al Apărării a făcut luni un demers care nu îi este caracteristic, negând informaţiile publicate de unii bloggeri militari ruşi potrivit cărora o unitate de infanterie navală ar fi pierdut sute de oameni într-o ofensivă eşuată în estul Ucrainei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această dezminţire neobişnuită din partea Ministerului rus al Apărării sugerează că informaţiile vehiculate în spaţiul public au atins un nerv sensibil la Kremlin, într-un moment în care, aflate deja în cea de-a noua lună de război, forţele ruse sunt sub o presiune puternică în regiunile parţial ocupate ale Ucrainei, pe care Moscova le-a proclamat ca fiind propriul teritoriu, notează Reuters.

Bloggerii militari ruşi, unii dintre ei având audienţe considerabile pe reţelele sociale, de cel puţin o jumătate de milion de urmăritori, au devenit din ce în ce mai critici faţă de eşecurile generalilor Moscovei în teren, mai ales de când Ucraina a recucerit părţi considerabile din teritoriu în nord-estul ţării.

Ministerul rus al Apărării a respins luni afirmaţiile bloggerilor potrivit cărora brigada 155 de infanterie marină din Flota Pacificului ar fi suferit „pierderi mari şi inutile de oameni şi echipamente”.

Dezminţiriile Ministerului rus al Apărării au fost preluat de agenţia de ştiri de stat RIA. 

„Dimpotrivă, în decurs de 10 zile, unitatea a avansat 5 km în interiorul poziţiilor defensive ucrainene la sud-vest de Doneţk”, a precizat ministerul, citat de RIA. Acesta a negat şi faptul că respectivii comandanţi ai brigăzii ar fi dat dovadă de incompetenţă. „Datorită acţiunilor competente ale comandanţilor unităţii, pierderile puşcaşilor marini pentru perioada dată nu depăşesc 1% din forţa de luptă şi doar 7%  au fost răniţi, o parte semnificativă dintre ei întorcându-se deja la datorie”, a transmis Ministerul rus al Apărării.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.