Ministerul Apărării din Rusia a publicat un proiect de lege care ar permite forţelor ruse să doboare avioane de pasageri care intră fără autorizaţie în spaţiul aerian rus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În document se specifică faptul că avioanele de pasageri care trec prin spaţiul aerian al Rusiei fără autorizaţie şi nu răspund semnalelor de avertizare sau focurilor de avertizare pot fi doborâte dacă se stabileşte că reprezintă un pericol care ar putea duce la decese în masă, o catastrofă ecologică sau un atac asupra unor obiective strategice, conform Radio Free Europe/Radio Liberty.

Legislaţia arată că Ministerul Apărării trebuie să reacţioneze de îndată ce avioanele neidentificate se află la o distanţă mai mică de 50 de kilometri de spaţiul aerian rus.

Conform legislaţiei, avioanele de pasageri nu pot fi doborâte dacă nu există „un pericol real de a provoca victime sau de catastrofă ecologică”.

Proiectul de lege nu specifică felul în care ar fi identificate astfel de pericole.

În 1994, guvernul rus a aprobat o rezoluţie care interzice forţelor militare să doboare avioanele civile dacă se află pasageri la bord.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.