Ministerul rus al Afacerilor Interne a avertizat, joi, cetăţenii referitor la protestele neautorizate faţă de războiul din Ucraina şi a anunţat că a introdus ”măsuri suplimentare pentru a asigura respectarea legii şi ordinea”, a informat agenţia de presă de stat rusă TASS, citată de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, comunicatul Ministerului a precizat că toate încercările de a organiza acţiuni neautorizate vor fi oprite, iar organizatorii şi participanţii vor fi urmăriţi penal, potrivit TASS.

Conform OVD-Info, un grup independent de monitorizare care urmăreşte detenţiile în Rusia, peste 7.500 de persoane au fost arestate în cadrul manifestaţiilor împotriva războiului din Ucraina în ultima săptămână.

Autorităţile din Rusia interzic organizarea mitingurilor fără autorizaţie. Mai mult decât atât, autorităţile pot interpreta difuzarea sau diseminarea de informaţii care fac referire la mitinguri neautorizate drept organizare de proteste ilegale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.