Ministerul italian al Turismului este ridiculizat din cauză că într-un videoclip oficial menit să atragă turişti în Italia sunt folosite imagini din Slovenia cu oameni care beau vin sloven, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest videoclip - care face parte dintr-o campnaie în valoare de nouă milioane de euro (9.91 milioane de dolari) realizată de grupul de comicare Armando Testa - a fost ironizat de către critici şi pe reţele de socializare încă dinainte să se dezvăluie că a fost filmată în străinătate.

Campania ”Open to Meraviglia” (”Deschis la minuni”) foloseşte ca ”influencer” o Venus computerizată, un simbol al artei italiene, a lui Sandro Botticelli din capodopera Renaşterii ”Naşterea lui Venus”.

Această ”Venus” foarte modernă poartă o fustă mini, mănâncă pizza şi prezintă unele dintre cele mai mari atracţii turistice italiene.

Criticul de artă Tomaso Montanari denunţă această campanie publicitară drept ”grotescă” şi o irosire ”obscenă” de bani.

Utilizatori ai reţelelor de socializare o parodiază.

UPS, ŢARA GREŞITĂ

În cea mai controversată filmare apare un grup de tineri care zâmbeşte, într-o patio, la soare, bând vin în ceea ce se presupune a fi un loc tipic italian.

Însă observatori atenţi au observat că grădina interioară respectivă se află în regiunea Cotar, în Slovenia, aproape de frontiera cu Italia, şi că pe masă se află o sticlă de vin cu o etichetă din Cotar.

Grupul de comunicare Armando Testa nu a comentat imediat aceste acuzaţii.

Ministrul italian al Tursmului Daniela Santanche, o membră a Partidului Fratelli d'Italia (FdI, neofascist) al premierului Giorgia Meloni, i-a catalogat pe criticii viceoclipului drept ”snobi”.

Folosirea lui Venus drept ”influencer” atrage tineri, se apără ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.