Ministerul britanic al Apărării susţine că probabil forţele ruse au început retragerea din oraşul ucrainean Herson pe 22 octombrie şi este probabil ca forţele ruse să fi distrus podurile de peste fluviul Nipru în timpul acestui proces, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La 11 noiembrie 2022, Ministerul rus al Apărării a anunţat că retragerea Rusiei din Herson a fost încheiată. Forţele ruse foarte probabil au distrus poduri rutiere şi feroviare peste fluviul Nipru, ca parte a acestui proces. Finalizarea retragerii a venit la doar două zile de la anunţarea acesteia”, se arată în comunicatul emis de Londra.

Este probabil ca procesul de retragere să fi început deja încă din 22 octombrie 2022, când autorităţile instalate de ruşi în Herson au îndemnat civilii să părăsească oraşul. Există o posibilitate realistă ca echipamentele militare ruse şi forţele în civil să fi plecat împreună cu cei 80.000 de civili declaraţi evacuaţi în ultimele săptămâni.

Retragerea aduce „daune semnificative reputaţiei” Rusiei, potrivit Londrei.

Este probabil ca Ucraina să fi reluat zone mari din regiunea Herson de pe malul vestic al fluviului Nipru, iar forţele sale deţin acum în mare parte controlul asupra oraşului Herson. Este probabil ca Rusia să încerce încă să evacueze forţele din alte zone ale oblastului de peste fluviu în poziţii defensive de pe malul estic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.