Ministerul Apărării din Marea Britanie susţine, în raportul dat publicităţii duminică dimineaţă, că Rusia încă nu a reuşit să obţină controlul asupra spaţiului aerian ucrainean, unul dintre obiectivele sale principale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Forţele aeriene ucrainene şi aviaţia aeriană continuă să apere în mod eficient spaţiul aerian ucrainean. Rusia nu a reuşit să câştige controlul asupra aerului şi se bazează în mare măsură pe armele de blocare lansate din siguranţa relativă a spaţiului aerian rusesc pentru a lovi ţinte în interiorul Ucrainei", anunţă Ministerul britanic al Apărării.

Potrivit acestuia, obţinerea controlului spaţiului aerian a fost unul dintre principalele obiective ale Rusiei în primele zile ale conflictului, iar "eşecul continuu a redus semnificativ progresul lor operaţional".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.