Cel puţin unu dintre cele mai moderne tancuri ruseşti, T-90M, a fost distrus în războiul din Ucraina, iar conflictul afectează unele dintre cele mai capabile unităţi şi avansate capacităţi ale Rusiei, necesitând timp şi cheltuieli considerabile pentru a-şi reconstitui forţele armate, potrivit ultimului raport zilnic al Ministerului britanic al Apărării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cel puţin un T-90M, cel mai modern tanc din Rusia, a fost distrus în lupte. T-90M a fost introdus în 2016 şi include armură îmbunătăţită, o armă optimizată şi sisteme de navigaţie prin satelit consolidate”, susţine comunicatul Ministerului britanic al Apărării.

”Aproximativ 100 de tancuri de tip T-90M sunt în prezent în serviciu printre unităţile cele mai bine echipate ale Rusiei, inclusiv cele care luptă în Ucraina”, a subliniat ministerul britanic.

”Blindajul consolidat al sistemului, conceput pentru a contracara armamentul antitanc, rămâne vulnerabil dacă nu este susţinut de alte elemente de forţă”, se mai precizează în comunicat.

”Conflictul din Ucraina afectează unele dintre cele mai capabile unităţi şi cele mai avansate capacităţi ale Rusiei. Rusia va necesita timp şi cheltuieli considerabile pentru a-şi reconstitui forţele armate în urma acestui conflict”, se mai menţionează în comunicat.

”Va fi deosebit de dificil să fie înlocuite echipamentele modernizate şi avansate din cauza sancţiunilor care restricţionează accesul Rusiei la componentele microelectronice critice”, se mai arată în comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.