Ministerul Apărării din Marea Britanie notează, în raportul publicat zilnic, că numirea de către Rusia a generalului Alexander Dvornikov în funcţia de comandant al războiului din Ucraina ”reprezintă o încercare de a centraliza comanda şi controlul”, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Incapacitatea de a uni şi coordona activitatea militară a împiedicat până în prezent invazia Rusiei”, se mai precizează în raportul ministerului.

Dvornikov are experienţă anterioară de comandă în Siria şi, din 2016, conduce districtul militar de sud al Rusiei, care se învecinează cu regiunea Donbas a Ucrainei (est).

Numirea sa în funcţia curentă arată că rezistenţa ucraineană şi planificarea ineficientă anterioară războiului au forţat Rusia să îşi reevalueze operaţiunile, adaugă Ministerul Apărării din Marea Britanie.

S-a anunţat la începutul acestei săptămâni că generalul - care are un istoric de tactici brutale în Cecenia şi Siria (este numit "Măcelarul din Siria") – va conduce noua etapă a războiului Rusiei în estul Ucrainei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.