Preşedintele ceh Milos Zeman, spitalizat după ce a fost testat pozitiv covid-19, a fost externat sâmbătă pentru a nominaliza duminică un nou premier, a anunţat un purtător de cuvânt al preşedinţiei, Jiri Ovcacek, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele a plecat de la Spitalul Militar Universitar (UVN) către Castelul Lany”, reşedinţa oficială a preşedinţilor cehi, a anunţat sâmbătă purtătorul de cuvânt.

”El a prevăzut să-l nominalizeze şef al Guvernului pe Petr Fiala mâine (duminică), la ora locală 11.00 (12.00, ora României)”, a anunţat el, precizând că formatul ceremoniei era ”studiat”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Nu se ştie cum se desfăşoară ceremonia, având în vedere că preşedintele ceh, în vârstă de 77 de ani, este plasat în carantină pe o perioadă de două săptămâni, în cadrul reglementărilor sanitare în vigoare în ţară.

Milos Zeman a fost externat joi, după ce a fost internat la 10 octombrie, însă a fost internat de urgenţă, din nou, în urma unui test pozitiv covid-19.

El a fost internat prima oară la o zi după alegerile legislative, la terapie intensivă, unde a rămas timp de peste trei săptămâni, după care a fost transferat într-o secţie de convalescenţă.

Milos Zeman a acceptat la 11 noiembrie demisia oficială a Guvernului în exerciţiu al miliardarului populist Andrej Babis, în urma înfrângerii în alegerii.

Cehia, o ţară cu 10,7 milioane de locuitori, înregistrează o creştere zilnică ”record” a îmbolnăvirilor de covid-19, care a determinat Guvernul să anunţe joi noi restricţii - închiderea restaurantelor, barurilor şi discotecilor pe timpul nopţii, dar şi toate târgurile de Crăciun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.