Un britanic care lupta împotriva forţelor ruse în Ucraina a murit din cauza ”leziunilor cu fragmente adânci” la piept şi abdomen, după ce a fost lovit de focuri de mortieră, potrivit unei anchete, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scott Sibley, în vârstă de 36 de ani, din South Killingholme, North Lincolnshire, a murit pe 22 aprilie după ce poziţia sa din sudul Ucrainei a fost atacată.

El a murit din cauza ”leziunilor cu fragmente adânci” la piept şi abdomen, a fost informat Tribunalul Coroners din Oxfordshire.

O anchetă completă urmează să aibă loc pe 15 noiembrie.

Sibley, care a fost primul britanic confirmat că a murit în Ucraina de la începutul invaziei ruseşti, a călătorit în regiune pe 13 martie pentru a se alătura militarilor ucraineni în prima linie.

Militarul britanic, care a părăsit armata britanică în urmă cu aproximativ cinci ani, ”s-a oferit voluntar pentru o sarcină” şi a petrecut trei zile în ”tranşee” (o poziţie strategică defensivă) în regiunea Nikolaev, potrivit anchetei.

În a treia zi, când o altă echipă de soldaţi a venit să îl elibereze pe Sibley şi pe alţii, o dronă a apărut deasupra capului, iar câteva clipe mai târziu au fost atacaţi de focul de artilerie.

Sibley a fost rănit mortal în timp ce a fugit într-o altă poziţie, la mică distanţă, a declarat medicul legist Darren Salter.

Cauza iniţială a morţii au fost ”leziunile cu fragmente adânci în piept şi abdomen”, a spus medicul legist.

După moartea sa, pagina de Facebook a Logistics Support Squadron's  l-a descris drept un ”fost soldat în serviciu”, subliniind că ”a arătat spirit de Commando până la final”.

Fondatorul unei pagini de strângere de fonduri l-a descris pe Sibley, cunoscut şi sub numele de Sibs, drept un ”prieten ca nimeni altul” şi ”cea mai curajoasă persoană pe care am avut plăcerea” să o cunoască.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.