Vicepreşedintele american, Mike Pence, a anunţat joi detaliile planului de creare a unei Forţe Spaţiale a SUA, care va deveni a şasea ramură a forţelor militare americane, declarând că „a sosit timpul să ne pregătim pentru următorul câmp de luptă”, notează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În iunie, preşedintele american, Donald Trump, a ordonat crearea Forţei Spaţiale, argumentând că Pentagonul trebuie să gestioneze vulnerabilităţile din spaţiu şi să îşi arate dominaţia în orbită.

Crearea Forţei Spaţiale va trebui aprobată de Congres iar unii membri s-au arătat sceptici din cauza costurilor şi a birocraţiei.

„A sosit timpul să scriem următorul capitol minunat al istoriei forţelor noastre armate, să ne pregătim de următorul câmp de luptă unde cei mai buni şi curajoşi americani vor fi chemaţi pentru a învinge o nouă generaţie de ameninţări către poporul nostru. A sosit timpul să înfiinţăm Forţa Spaţială a Statelor Unite”, a declarat Pence.

Actualele ramuri ale forţelor militare americane sunt: Marina, Garda de Coastă, Puşcaşii Marini, Armata şi Forţele Aeriene.

În prezent, Forţele Aeriene sunt responsabile şi de problemele de securitate din spaţiu.

Pence a declarat, însă, că o Forţă Spaţială independentă este esenţială pentru lupta cu Rusia şi China, care reprezintă o ameninţare în spaţiu.

„China şi Rusia au coordonat activităţi pe orbită foarte sofisticate care le-ar putea permite să îşi manevreze sateliţii aproape de ai noştri, acest lucru fiind un pericol fără precedent pentru sistemele noastre spaţiale”, a declarat Pence.

Dorinţa lui Pence este ca procesul de înfiinţare să se încheie până în 2020, înainte de finalul de mandat al lui Trump.

Casa Albă a precizat într-un comunicat că „preşedintele Trump ştie că spaţiul este o componentă importantă a stilului de viaţă american şi a prosperităţii economice, fiind un domeniu vital pentru apărarea naţională”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.