Mii de persoane urmează să asiste, pe bază de bilet contracost, din puncte de observaţie, la faimoasele focuri de artificii de la Sydney din Ajunul Anului Nou, în pofida unui număr-record de infectări în New South Wales, relatează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oraşul Sydney a prezentat miercuri informaţii despre focurile de artificii - la care municipalitatea a vândut 17.000 de bilete - în puncte de observaţie pe care le gestioneză, potrivit agenţiei australiene de presă AAP.

Un purtător de cuvânt al primăriei a declarat AAP că nu poate estima câte persoane urmează să asiste la focul de artificii, dar a precizat că biletele în cinci dintre cele şase puncte de observaţie gestionate de municipalitate s-au epuizat.

Bilete în alte 25 de locuri - cu o capacitate de 87.000 de locuri - sunt în continuare în vânzare, a anunţat el.

Vaccinarea şi purtarea măştii de protecţie nu sunt obligatorii în locurile în care accesul se face pe bază de bilet - însă sunt ”încurajate”, anunţă organizatorii.

Şase tone de artificii urmează să fie lansate în două spectacole, la ora locală 21.00 şi la miezul nopţii de 31 decembrie spre 1 ianuarie, se arată într-un comunicat.

Peste 25.000 de ”salve” de artificii vor fi trase de pe Podul din portul Sydney, iar alte 6.000 de pe vârful acoperişului Operei din Sydney, între alte locuri.

Statul australian New South Wales a anunţat miercuri un ”record” de 11.201 de contaminări cu noul coronavirus - aproape dublu faţă de ”recordul” precedent, în timp ce Guvernul local depune eforturi să oprească acest val alimentat de varianta omicron a SARS-Cov-2.

Înainte de pandemie, până la un milion de oameni ieşeau în port să vadă focul de artificii de Anul Nou.

Anul trecut, când toate punctele de urmărire au fost închise, spectacolul, care a avut loc numai pe pod, a putut fi urmărit doar din casele, pe de acoperişurile şi din camerele de hotel cu vedere către port.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.